Automatsvarvning

Tips och trix för dig som automatsvarvar

Sälja ab eller köpa in nya maskiner?

Frågan om det är dags att investera eller att sälja ab är inte så ovanlig. Det finns ju till och med tv-serier som handlar om att matcha företagare med folk som kan investera. Det kan mycket väl vara så att det går att utveckla metallbearbetning med nya maskiner. Men är det ett bra val för dig?

Sälja ab då du vill göra annat

Om det är så att du känner dig färdig med verksamheten kommer en investering i en ny maskin för bockning inte att vara något som förändrar detta. Eller så är det kanske det. Det beror ju på varför du känner dig färdig. Det kan vara så att du vill sälja ab för att det är dags att gå i pension. Då är det ju inte direkt läge att börja köpa nya maskiner.

Nya möjligheter med ny teknik

Fast då det finns ett intresse av att driva bolaget vidare kanske det är klokt att se över möjligheterna som kommer med nya maskiner. Utvecklingen av maskiner för metallbearbetning fortsätter att gå framåt. Kanske finns det en maskin som gör det möjligt för dig att ta din verksamhet till nästa nivå.

Om det går att få nya kunder och att ta på sig fler jobb med en ny maskin kan den ju betala för sig. Det behöver inte vara den dyraste maskinen. Även begagnade maskiner kan ge denna effekt om de bara tillför verksamheten nya moment.

Viktigt med rådgivning

Viljan finns där men missa inte att det finns de som förstår företagsekonomi bättre än vad du gör. Innan du beslutar dig för att sälja ab eller för att investera i nya maskiner är det inte dumt att prata igenom saken med en kunnig person!

23 Sep 2021

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)