Automatsvarvning

Tips och trix för dig som automatsvarvar

Du kan sälja för att likvidera aktiebolag som inte är verksamt

Om du har ett bolag som en gång var verksamt inom metallbearbetning men som sedan länge är inaktivt så kanske du vill likvidera det. Det finns ju pengar i aktiekapitalet och det kan vara ett kapital som du behöver för något annat. Genom att sälja bolaget så kan du få professionell hjälp med att likvidera aktiebolag vilket spar dig tid och huvudbry.

Vad kommer det att kosta att likvidera aktiebolag?

Det är förstås så att det som kallas för snabbavveckling och som i grund och botten innebär att ett annat bolag får likvidera aktiebolag åt dig kostar pengar. Det är något som du kanske inte tänker så mycket på då det hela ändå slutar med att du får en utbetalning.

När du har ett bolag som inte längre är i drift ska du komma ihåg att det är en kostnad för dig. När du funderar på vad det kostar att likvidera aktiebolag med snabbavveckling så bör du samtidigt se på de kostnader som du har för ditt vilande bolag.

Kostnaden för att få hjälp med avvecklingen kan ju ses som skälig om den innebär att detta kan vara klart snabbt och smidigt. Du får tid över för annat och slipper de kostnader som du har för ditt bolag som inte längre har någon operativ funktion.

Kostnaden för att få hjälp med avveckling kan ligga på några tusenlappar. Det beror lite på vilket bolag du anlitar. Det bör dock inte vara en så stor kostnad att du upplever att det inte blir värt att få hjälpen med likvidationen.

/dekor_inredning.jpg

Fördelar med att inte avveckla själv

Det är inte svårt att likvidera ab på egen hand. Många gör detta och du kan givetvis sköta avvecklingen steg för steg. Det som är det stora minuset med detta är att en likvidation är ganska tidskrävande. Det går inte att hoppa över steg för att skynda på det hela. Dessutom måste du vänta tålmodigt på svar från Bolagsverket så att varje del av avvecklingsprocessen kan bli klar.

De formella kraven som omger en avveckling av ab kan också kännas jobbiga för en person som är expert på att forma metall. Du kan ju inte som en del av bolagets styrelse utföra avvecklingen helt på egen hand. Du behöver en likvidator som ska godkännas av Bolagsverket och så vidare.

Om detta känns som för mycket för dig så är det klart att du kommer att kunna dra nytta av att sälja för att likvidera aktiebolag med snabbavveckling. Det är något som kommer att spara dig tid och som faktiskt också kan vara en form av investering då du får ut pengarna för bolaget så snabbt.

Viktigt med en korrekt bolagsservice

Nu är det inte lönt att rusa iväg och låta första bästa bolagsservice avveckla ditt ab. Det här är trots allt en process som ska utföras på lagligt vis. Välj därmed en bolagsservice med gott rykte som inger ett förtroende. De ska ha tid att lyssna på dig och för att svara på dina frågor. Dessutom ska de vara tydliga med att de tar ansvaret för avvecklingen och sköter den på ett sätt som gör att du kan släppa taget och fokusera på annat.

Var medveten om att en likvidation av ab är final. Du kan inte sätta igång samma bolag igen när du väl har sålt och gett bolagsservicen rätten att likvidera. Om du skulle vilja dra igång ett bolag för tillverkning eller annat igen i framtiden så får du börja om från början.

Men detta är inte en anledning till att inte likvidera ett bolag som inte är verksamt. Det kanske kommer att gå flera år innan du kommer till skott. Under den tiden är ditt vilande bolag en onödig kostnad och börda. Det är viktigt att komma ihåg om du inte är säker på om du är redo för att sälja ab och få det likviderat!

17 Nov 2022

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)