Automatsvarvning

Tips och trix för dig som automatsvarvar

Lägga ner aktiebolag på rätt sätt

Kanske är det så att verksamheten med skärande bearbetning inte ger den avkastning som hade önskats, kanske är det dags för något nytt. Då tankar kretsar omkring att lägga ner aktiebolag så är det mycket viktigt att ta reda på hur detta ska göras på rätt sätt. Med en bra plan och struktur så kan man spara pengar som annars hade gått förlorade. Maskiner ska säljas av och så gäller det förstås att betänka hur man hanterar eventuell personal som kan behöva tid på sig att finna nya anställningar.

Lägga ner aktiebolag på kort tid

Det går att lägga ner aktiebolag mycket snabbt men frågan är vem som kommer att göra detta. Då man har sysslat med automatsvarvning och annan beskärande bearbetning så kanske det inte känns så intressant att gå igenom hela avvecklingsprocessen. Blanketter ska fyllas i och det är viktigt att man inte missar punkter. Om man väljer att sälja aktiebolaget för att låta en bolagsservice sköta avvecklingen så slipper man allt det administrativa. Då kan man lägga ner på kortare tid vilket kan minska på stressen man kan känna inför att bli klar med detta.

När ska personal få veta?

Det kan kännas känsligt att ta upp en nedläggning med personal. Det här är ju inte direkt goda nyheter för de som litar på sina jobb. Samtidigt så kan man inte dra ut på det. Om beslutet om att lägga ner aktiebolaget har fattats så är det viktigt att låta anställda få veta. Ju tidigare de kan få veta vad som händer ju lättare blir det att gå vidare. Kanske kan man prata med kontakter som också erbjuder metallbearbetning för att se om anställda kan byta arbetsplats.

Maskiner som går att sälja

För att kunna sälja ett aktiebolag för avveckling så måste det först vara vilande. Man måste alltså sälja av maskiner och se till att allting är redo för nedläggningen. Här är det viktigt att man ser över vad som ska göras. Det bör man göra redan innan man talar om för andra att man kommer att lägga ner aktiebolag och när. Det går att sälja av industrimaskiner online eller kanske till företag som man har samarbetat med. Dessutom så är det förstås viktigt att alla papper är i ordning. De kommer bolagsservicen som köper bolaget att behöva för att kunna klura ut värdet såväl som att ta hand om avvecklingen.

För att nedläggningen av aktiebolaget ska ske på ett bra sätt så är det smart att ta lite tips och råd av de som kan detta. Det är viktigt att förstå att man inte bara lagrar maskinerna i källaren och säger upp hyreskontrakt. Med professionell hjälp så kan man avveckla på ett lagligt och säkert sätt.

14 Mar 2018

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)