Automatsvarvning

Tips och trix för dig som automatsvarvar

Är ni redo för att avveckla aktiebolag?

När du ser reklam om snabbavveckling så kan det verka som att du imorgon kan vara klar med din verksamhet. Det kan du kanske om det är så att den inte längre är verksam. Det går fort att avveckla aktiebolag då du kan sälja det för likvidation. Men frågan är om ni är redo för att avveckla aktiebolag

Avveckla aktiebolag snabbt

För att likvidera ett bolag snabbt så måste det vara redo för avvecklingen. Det betyder bland annat att det inte längre kan vara verksamt. Om fräsning fortfarande är igång så kan ni vara långt från färdiga med bolaget efter likvidation.

Den som står och fräser på verkstadsgolvet ska sägas upp. Maskinen ska säljas och själva lokalen kanske också måste säljas om den inte hyrs. Det här är sådant som kan ta många månader. Det gäller ju att göra allting i enlighet med de lagar som finns i Sverige.

När tanken om att lägga ner bolaget snabbt dyker upp så gäller det alltså att se på allt det praktiska som måste göras. Sedan så bör ni lägga upp en plan för detta. Den kan ligga på flera månaders tid, kanske mer.

Hur ska ni förbereda nedläggningen av bolaget?

Ni är experter på metallbearbetning med vet ganska lite om hur man avvecklar aktiebolag. Det är bara naturligt. Här kommer det att krävas experthjälp. Den finns att få från olika håll. Om ni till exempel har bestämt er för att sälja ab för att få det avvecklat så kan bolagsservicen som köper ge mycket goda råd.

Följ de råd ni får för att avveckla aktiebolag på rätt sätt. Ta det hela steg för steg och se fram emot att vara väl medvetna om vad som ska göras långt innan det görs. På så vis så är ni redo för avvecklingen och den kommer att bli trygg och sansad.

7 Jun 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)