Automatsvarvning

Tips och trix för dig som automatsvarvar

Ge bort maskiner för att likvidera ab

När ett verkstadsföretag ska likvideras kan det finnas en hel del utrustning som måste säljas eller på annat sätt försvinna från lokalerna. Det här kan verka enkelt men är inte alltid det. En modern cnc-svarv kan det finnas stort intresse av. Men äldre maskiner är inte alltid i ropet. Det kan vara klokt att ge bort maskiner för att kunna likvidera ab snabbt och enkelt.

Likvidera ab på ett effektivt sätt

Om det har fattats beslut om att verksamheten ska upphöra och bolaget ska avvecklas är det viktigt att förbereda detta på rätt sätt. Det kan till exempel vara så att ni vill sälja ab till en bolagsservice som sedan tar hand om att likvidera ab åt er.

Det här kan bara göras då företaget bara finns som papper och pengar på ett konto. För att detta ska inträffa måste maskiner och annat säljas av och det är förstås viktigt att se till att alla inbetalningar och utbetalningar är avklarade.

Ge bort maskiner som ingen vill ha

Nyare industriutrustning kan det finnas ett stort intresse för. Om det gäller maskiner som ger metallbearbetning som kan styras med datorprogram och koordineras i flera olika steg bör det gå bra att sälja. Köpare kan finnas bland företag som ni har samarbetat med.

Sedan kan det finnas industrimaskiner som fortfarande är mycket bra men som inte längre är i ropet. Företag som ska köpa in maskiner väljer hellre att köpa nya varianter som är snabbare och lättare att jobba med. Men det kan ändå finnas ett intresse för den här typen av teknik.

Det kan dock bli så att dessa maskiner får ges bort istället för att säljas. Det kan ju kännas helt okej när du vet att den som får maskinen kommer att ha stor glädje av den. Bland intressenter finns folk som sysslar med metallbearbetning som en hobby i garaget.

Sälja begagnade industrimaskiner för likvidation

Nu kan det förstås vara så att en äldre industrimaskin som inte efterfrågas har en köpare. Antingen för en symbolsumma eller för en lite större slant. På nätet går det att hitta personer och skolor som gärna skulle vilja ta över den utrustning som måste avyttras då ni ska likvidera ab.

I forum där folk pratar om metallbearbetning kan det finnas personer som gärna betalar en slant för en äldre fräs. Det kan också finnas personer från skolor och utbildningar där man har ett stort behov av olika typer av utrustning för att eleverna ska lära sig grunderna.

Till en skola kanske det är behjärtansvärt att ge bort maskinen. Särskilt om den inte längre har något marknadsvärde att tala om. Men det här är förstås ditt beslut. Om du inte säljer eller ger bort maskinerna som blir över när bolaget läggs ner kanske du vill behålla dem. Det är ju inte ovanligt att fortsätta med viss tillverkning på egen hand som en rolig hobby.

27 Jul 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)