Automatsvarvning

Tips och trix för dig som automatsvarvar

Modern metallbearbetning kräver moderna säkerhetsmetoder

Något som är väldigt bra med modern metallbearbetning är att den leder till en säkrare arbetsmiljö för operatörer som inte längre behöver komma i direktkontakt med metallstycken och farliga verktyg som svetsar och svarvar så som tidigare var fallet. Men med automatiska arbetsmetoder som robotsvetsning så är det fortfarande så att man måste tänka på säkerheten, och man bör använda sig av moderna säkerhetsmetoder för att undvika olyckor.

 

Säkerhetsmetoder vid metallbearbetning

Modern metallbearbetning kan innebära många olika saker som automatsvarvning, bockning, svetsning och mer. Även om operatören inte kommer i direkt kontakt vid metoder som robotsvetsning så ser man här till att jobba med nät som säkrar att operatören inte kommer för nära.

Man kan också välja att jobba med unika system som till exempel tvåknappssystem där man inte kan starta någon maskin eller process utan att använda båda händerna vilket kräver mer uppmärksamhet.

Moderna säkerhetssystem kan vara komplicerade

Då man vill introducera ett modernt säkerhetssystem så kan det vara så att det här är så pass komplicerat att det blir svårt att implementera. Det här beror på att moderna datorsystem kräver att man förstår programmering och hur det ska implementeras i existerande arbetsprocess. Även om det kan tyckas besvärligt att introducera ett modernt säkerhetssystem för metallbearbetning så kan det vara väl värt att lägga tid på detta. Om olyckan skulle vara framme så kommer det att vara en lättnad att man kan hindra att den leder till obehagliga konsekvenser tack vare det effektiva systemet för säkert arbete.

28 Aug 2016

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)