Automatsvarvning

Tips och trix för dig som automatsvarvar

Köpa aktiebolag för svarvning

 

Om man bestämmer sig för att erbjuda svarvning och inser att verksamheten bör drivas som aktiebolag så kan man själv ta hand om det som krävs för att skapa bolaget eller så kan man få hjälp med detta. Man kan nämligen köpa aktiebolag för svarvning för att komma igång på en gång. Det här är ju verkligen att föredra om man redan kan komma igång med svarvningen och det finns potentiella kunder som genast kan förse en med uppdrag.

Köpa aktiebolag för svarvning

Ett företag som ska erbjuda svarvning behöver egentligen inte så mycket mer än en duktig operatör och rätt maskiner men det administrativa är inte alltid det som man gillar allra bäst då man ska skapa företaget. Även om man kan allt om cnc-svarvning och vet precis vilka maskiner och vilka personer som man ska samarbeta med så kan det kännas mycket svårare att registrera ett bolag och fylla i blanketter samt ta hand om avgifter för detta.

Då man istället kan köpa aktiebolag som är redo att dra igång, det vill säga ett lagerbolag, så behöver man inte fundera så mycket på den administrativa biten omkring detta då den redan är löst. Man betalar in minst 50 000 kronor som krävs för att skapa aktiebolag och så får man ett organisationsnummer som man kan börja använda samma dag som man köper bolaget.

Köpa ett redan existerande aktiebolag

Man kan ju även välja att köpa ett existerande bolag som fungerar bra och som kanske redan erbjuder svarvning och liknande industriarbeten. Här är det förstås viktigt att man köper en hälsosam verksamhet och att man har full insyn i kapital och skulder innan man bestämmer sig för att köpa. Många gånger så kan det vara klokt att få hjälp med den här typen av köp av proffs som vet hur man avgör vad ett företag egentligen är värt och om det kommer att bli ett bra köp eller inte.

Minskade kostnader

Det är viktigt att inse att hjälp med att köpa aktiebolag inte är en onödig kostnad om man inte själv är väldigt duktig på det administrativa och förstår hur man ska gå till väga. När man får professionell hjälp så kostar det en slant men samtidigt så får man minskade kostnader på så vis att man spar tid och kan komma igång snabbare. Man behöver heller inte oroa sig för att det skulle bli några fel då man anlitar en tjänst som sysslar med att sälja aktiebolag och kan erbjuda lagerbolag till vettiga priser. Det är ju inte mindre viktigt för fel kan i längden leda till kostnader både i form av avgifter och i form av uteblivna beställningar då man inte kunde komma igång så som man hade tänkt sig.

23 Feb 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)